Atama logotip
EN

Ali je priporočljiv kontakt z delodajalcem PRED morebitnem razgovorom?

12.02.2014 00:00:00

Pozdravljeni;

Se opravičujem za vaš čas in hkrati že vnaprej zahvaljujem za vaš odgovor. Zanima me, ali je priporočljiv kontakt z delodajalcem pred morebitnem razgovorom? Torej, da stopiš v kontakt z njimi po poslanem spremnem pismu in življenjepisu in v tem trenutku ne veš, ali boš izbran v krog kadnidatov za morebiten razgovor.

Namreč, našel sem službo, v kateri se vidim, in nebi rad naredil kak napačni vtis. Kolegi mi pa svetujejo, naj jih še pokličem in pišem, ker naj bi tako izrazil velik interes.

Če je priporočljiv kontakt, kakšna so ponavadi priporočljiva vprašanja za morebitnega delodajalca?

Ali so ta vprašanja primerna:
- Ali ste prejeli mojo vlogo za prosto razpisano delovno mesto?

- Kdaj lahko pričakujem z vami morebiten razgovor za službo? itd..

Dober dan.

Na vaše vprašanje bi vam različni ljudje verjetno različno odgovorili. Pri nas smo pristaši intenzivnega komuniciranja delavca in delodajalca. Zato je odgovor da. Poiščite neposredni kontakt. Najmanj vam je dovoljeno, da vprašate kako bo potekal izbor, kdaj lahko pričakujete povabilo na razgovor ali so morebiti vašo vlogo že prebrali, jih zanima še kakšna dodatna informacija, ki jo lahko zagotovite pred ali na razgovoru. Variant je veliko, marsikaj je odvisno od druge strani, od načina dela kadrovika, od razmer delodajalca ....

Pri tem bi vas opozorili na vaš odnos do razpisanega dela. Pravite, da se v službi vidite. Za to imate sigurno podrobnejše argumente. Vprašanje pa je, ali se oni kaj skladajo s pogledi in potrebami delodajalca. On je fokusiran na svoj problem, tega ima, ker sicer ne bi iskal novega sodelavca. Ali bo vas spoznal kot osebo, ki bo njegov problem odpravila? V tem poiščite skupne imenovalce, potem vam bo kontaktiranje lažje in upam, tudi uspešno.

Lep pozdrav.

Alojz Šket

www.atama.si

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij