Atama logotip
EN

kako me lahko tržite

13.06.2014 00:00:00
Pozdravljeni,

Pred približno enim mesecem sem se vpisala na zavod kot iskalka dela.
Ker mi je to popolnoma tuje,...sem se odločila da se povežem z zaposlitvenimi agencijmi.
Tako sem se prijavila in si pogledala vašo internetno stran.
Imam pa nekaj vprašanj in se zato obračam na vas s pisanjem.
Na vaši strani sem prebrala, da nudite:

• zaposlitev za določen, nedoločen čas
• strokovno pomoč pri iskanju in izbiri zaposlitve
• informacije o prostih delih po Sloveniji in drugih državah
• različna testiranja
• pomoč pri ponovni vključitvi na trg dela


Zato me zanima ali je možno, da se pride k vam na razgovor, da se opravijo vsa testiranja, ki so potrebna za določitev sposobnosti mene kot iskalke.
Ker sem v preteklosti bila direktor v dveh različnih podjetjih, imela lasten s.p. in imam veščine z vodenjem ljudi,...imam občutek da bi se lahko zaposlila v vsakem podjetju, ki ima isto vizijo kot jaz,...se pravi da verjame v iste vrednote kot jaz.

Vesela bom vašega odgovora.

Prijazen pozdrav


 

 

 

 

 

 


Dober dan.

Verjamem, da vas nov položaj ne navdušuje. Pred leti sem ga preizkusil tudi sam. Naredite načrt, kaj vas zanima, in kaj so vaše potencialne tarče. Poti do njih so pa seveda različne. Potrebujete čim več informacij o možnih zaposlitvah, sami jih zberete določeno količino, če boste vključili še "pomočnike" bo teh informacij veliko več. Pomočniki so predvsem družina, prijatelji, dobri kolegi, nekdanji sodelavci, tudi zavod za zaposlovanje in agencije. Slednje so na eni strani delodajalci, pa tudi sredine, ki iščejo in selekcionirajo po naročilu delodajalcev. Zato jih uporabite, povežite se z njimi najprej po netu, potem naredite še kakšen obisk. Dogovorite se po telefonu. Posebej bi vas opozoril, da se nektere agencije, ki "delajo" predvsem vodilne in ključne kadre, druge bolj kadre nižjih zahtevnosti. Povprašajte jih, kaj je njihova pretežna dejavnost.

Naša agencija vam je za pogovor odprta vsak dan. 

Nekaj povem še o testiranju. Možnosti testiranja je veliko. Vsaka agencija jo ima, so pa še druga specializirana podjetja. Testiranje ni poceni. Moje stališče je naslednje, če želite sami zvedeti, kako so posamezne lastnosti razporejene pri vas, potem poiščite možnost testiranja, ki vam bo o tem dala čim več informacij. Ampak, to so informacije za vas. Testov na zalogo, ki jih kandidati potem prilagajao vlogam, ne svetujem. Če bo v razpisu predvideno testiranje, ga opravite. Po mnenju naše hiše je testiranje smiselno, če je naročniku povsem jasno, katere lastnosti kandidatov so zanj sploh pomembne, katere  morajo imeti dober predznak, katere slabšega itd. Če testnega rezultata ni s čim primerjati, potem test ustvari le zmedo, recimo naročnik bo zaradi neke slabše ocenjene lastnosti kandidata izločil, čeprav ta lastnost zanj nima nobenega posebenega pomena.

 

Lep pozdrav,

Alojz Šket

www.atama.si

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij