Atama logotip
EN

Zaposlovanje v Sloveniji

12.09.2014 00:00:00

Že pol leta si neuspešno iščem zaposlitev, rada bi delala pa nikjer ne dobim priložnosti. Prihajam iz Zgornje Savinjske doline na območju katerega je zelo težko dobiti službo. Ko kličem v nekatera podjetja v katerih že imam 3 leta prošnjo pa mi vedno odgovorijo, da novih kadrov ne potrebujejo. Čeprav potem izvem, da so vzeli novega delavca. Po poklicu sem sicer diplomantka upravnih ved in ker vem, da v javni upravi ne zaposlujejo sem pripravljena delati v proizvodnji. So danes res tako zelo pomembna veze in poznanstva in ne delavnost oz. pridnost ljudi. V tej dolini iz katere prihajam poznam eno podjetje kjer delajo nekatere osebe tudi preko študentske napotnice od druge osebe, je to kaznivo? In zaradi tega menim, da osebe, ki so na Zavodu za zaposlovanje ne dobijo zaposlitve, ker podjetja tako ravnajo in izkoriščajo ljud.

 

Lep pozdrav,

Nives Podbrežnik


Dober dan.

Novih delovnih mest je res malo. Ponudba delavcev je pa velika, delodajalci imajo res priložnost izbire. To so ugodna tla za poznanstva in priporočila.

V iskanju vseh možnih priložnosti za zmanjševanje stroškov, se delodajalci spustijo tudi pod prag zakonitosti. Delo preko tuje napotnice je delo na črno, zakon zato predvideva sankcije za vse, za delodajlca, za tistega, ki dela in onega, ki je napotnico posodil.

Verjamem, da vam bosta vaša vtrajnost in angažiranje  čim prej pomagala do željene zaposlitve.

 

Lep pozdrav.

Alojz Šket

www.atama.si

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij