Atama logotip
EN

Mladi starši - pravno varstvo pred odpovedjo

Ker se zadnje čase pojavlja vse več vprašanj na temo starševstva, nosečnosti in prekinitve delovnih razmerij, smo nekaj glavnih zakonitosti in pravil strnili v ta članek.

Zakon o delovnih razmerjih pravno varstvo pred odpovedjo staršev opredeljuje v 115. členu in pravi:

Najpogostejše dileme v praksi, ki izhajajo iz zgoraj navedenega so, kaj storiti, ko delavka prejme odpoved, delodajalec pa za nosečnost ne ve?

Delavka mora delodajalcu takoj predložiti zdravniško potrdilo o nosečnosti. Vročena odpoved je nična, postopek pa ustavljen. Delodajalec do 1 meseca po vrnitvi delavke na delo ne sme izvesti nikakršnih ukrepov za prenehanje delovnega razmerja, po preteku obdobja varstva pa mora postopek odpovedi začeti od začetka.

Ali delavka uživa varstvo pred odpovedjo v času dojenja?
Da, vendar zgolj do dopolnjenega 1. leta starosti otroka.baby-17369 640

Kaj storiti če noseča delavka ali mlad starš, ki je deležen pravnega varstva, prejme odpoved?
Predlagam, da pisno opozorite delodajalca na pravno varstvo, saj je izročena odpoved nična. V kolikor bi delodajalec nadaljeval z aktivnostmi se nemudoma obrnite na inšpektorat in odvetnika.

Ali delavki v času odsotnosti zaradi morebitne bolniške, porodniške, starševskega varstva pripada dopust in regres?
Da delavki pripada oboje, v primeru, da dopusta ne more izkoristiti, ga del ali celega lahko prenese.


V kolikor se vam porajajo dodatna vprašanja ne oklevajte in nam ga zastavite TUKAJ, osebni podatki spraševalca ne bodo vidni, odgovor pa bo javno objavljen in morda tako rešil še kakšno dilemo več .

Uršula Pust, univ.dipl.soc.
svetovalka