Atama logotip
EN

Po porodniški bi rada odprla svoj s.p

Pozdravljeni! Imam pogodbo za nedoločen čas in do 3.8.2023 sem na porodniški. Nočem se več vrniti na delovno mesto in me zanima kdaj moram dati pisno odpoved.Povedala, da ne ne bo več nazaj bi pa čimprej, da dobi delodajalec drugo delovno silo. Ali je možno, da me delodajalec odpusti med porodniško in bom ostala brez porodniškega dohodka ali sem varna? Mesec prej kot mi konča porodniški bi rada odprla s.p. Lahko mesec dni porodniške prenesem na moža? Hvala.

Spoštovani!

Zakon o delovnih razmerjih v 115. členu jasno navaja, da delodajalec delavca v času koriščenja starševskega dopusta (v obliki polne odsotnosti in v strnjenem nizu) ne more odpustiti.

Kdaj boste vi dali vašo odpoved, je vaša odločitev. Pri tem upoštevajte odpovedni rok. V primeru, da želite delodajalcu že prej omeniti in mu omogočiti, da se na to pripravi, predlagam da se z njim pogovorite in podpišete sporazum z datumom, ki vam ustreza. Tako imate zagotovljeno, da ste zaposleni do določenega datuma, delodajalec pa ima dovolj časa, da se temu ustrezno prilagodi.

 

Glede prenosa dopusta predlagam, da se za podrobnosti obrnete na Center za socialno delo.

 

Lep pozdrav,

Tanja Šket, Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij