Atama logotip
EN

Hitrost zaposlitve

Po najnovejših podatkih Statističnega urada RS je v 1. četrtini letošnjega leta kar za 18,3 % manj brezposelnih oseb kakor v enakem obdobju leta 2018. vir 

Med aktivnimi iskalci zaposlitve v večini primerov znotraj našega podjetja prejemamo prijave na odprto ponudbo delovnega mesta predvsem od že zaposlenih kandidatov. Kljub temu, če oseba, ki išče novo zaposlitveno priložnost ni brezposelna, ne želi predolgo čakati na povratno informacijo o izbiri s strani delodajalca.

Iz naših praktičnih primerov menimo, da je za kandidata, s katerim smo že opravili prvi krog razgovora, najugodnejši čas za prejetje povratne informacije v manj kot sedmih dneh. Prav tako pa je to ugodno tudi za delodajalca, saj so možnosti, da si kandidat v tem času najde drugo (boljšo) ponudbo, manjše. Skušajmo razumeti tudi stališče kandidata, ki je pred kratkim izgubil službo in si angažirano išče novo priložnost – predvidimo lahko, da bo tak kandidat sprejel ponudbo pri najhitrejšem delodajalcu. hitrost odločitve

Predvsem hitrejši z odločitvijo pa moramo biti, če kandidata po prvem krogu razgovora čaka še kakšen krog razgovora ali morebitno psihološko testiranje. 

Postopek zaposlitve osebe, ki že ima zaposlitev, se razvleče. 

Upoštevajoče zakonsko ali pogodbeno določeni odpovedni rok, nas izbrani kandidat obvesti kdaj preneha s trenutnim delovnim razmerjem oziroma kdaj lahko nastopi z delom pri nas. 

Pred sklenitvijo pogodbe moramo opraviti še nekaj obvezujočih korakov, kot so:
- napotitev kandidata na predhodni preventivni zdravstveni pregled,
- seznanitev z delom, pogoji dela ter njegovimi pravicami in obveznostmi,
- posredovanje predloga pogodbe 3 dni pred predvideno sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi,
- usposabljanje za varno opravljanje dela (ob sklenitvi delovnega razmerja).

Postopek zaposlitve brezposelne osebe se lahko bistveno skrajša

Kot ponazarjajo primeri iz prakse znotraj našega podjetja, je kandidat ki je opravil vse predhodne obveznosti, prejel uspešno opravljeno zdravniško spričevalo ter peti dan po končnem izboru že pričel z delom pri naročniku.

Če se srečujete z neprijetnostmi pri postopkih zaposlitve delavca, vas vabim da se obrnete na nas in nagradili se boste z zanesljivim partnerjem pri reševanju kadrovskih izzivov!

Janja Kompare