Atama logotip
EN

Izplačilo malice

Pozdravljeni! 13 let sem zaposlena v druzbi za varovanje ljudi in premozenja. Zanima me,ali je zakonsko dovoljeno,da delodajalec del placila za malico izda z darilnimi karticami. Mi dobimo 25 eu na darilno kartico Tuš in 20 eu na darilno kartico Mercator.Ze tako imamo zelo slabe plače,tako,da je redkokdaj kdo kreditno sposoben.S tem,da razliko 45 eu za malico dobimo na dar.kartice,mi se dodatno zmanjsa moznost za bilokaksen kredit, na kar me je predkratkim opozorila bancna delavka,ko sem povprasala o pogojih.Dolocene banke upostevajo namrec tudi malico in prevoz na delo. Ali je.mozno na kaksen nacin zaprosit delodajalca da namesto darilnih kartic nakaze denar v izplacilo na trr. ? Najlepse hvala za odgovor! Lep pozdrav!

Spoštovani!

Zakon o delavnih razmerjih v 135. členu določa:

Plača, povračila stroškov v zvezi z delom in drugi prejemki delavca se izplačujejo v skladu z zakonom preko bančnega računa delavca. S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko določi drugačen način izplačevanja povračil stroškov v zvezi z delom in drugih prejemkov delavca. Plača mora biti delavcu na razpolago na določen plačilni dan.

Kolektivna pogodba za dejavnost zasebnega varovanja v 7. členu določa, da se lahko delavcu del stroškov za prehrano izplača tudi v obliki vrednostnih bonov oziroma vrednostnih kartic, za nakup prehrambenih izdelkov.

Ali je z vašim delodajalcem možen kakšen drugačen dogovor žal ne vem. To boste morali preveriti direktno pri njem. Pomembno pa je, da ne glede način izplačila, je višina povračila stroškov prikazana na plačilni listi.

Lep pozdrav,

Tanja Šket
Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij