Atama logotip
EN

Končanje porodniškega dopusta

Pozdravljeni. v kratkem zaključujem svoj porodniški dopust, v podjetju sem že imela sestanek z vodilnimi, kjer sem naletela na nekatera nesoglasja, in sicer (imam individualno pogodbo za nedoločen čas): 1. V želji, da delam 6 urni delavnik, mi le tega ne dovolijo, v smislu, da to v njihovem podjetju ni praksa, da pred mano tega ni koristila nobena izmed delavk in želijo, da tudi v prihodnje ne (zaposlenih je 900, cca 70% žensk) 2. ponujajo mi nižje delovno mesto in s tem tudi nižjo plačo za 25% od sedanje Požvižgajo se na krajši delovni čas ter za pogoje iz sedanje pogodbe. Kaj lahko uredim v tem primeru, kajti z njimi sama ne bom prišla do meni ugodnega razpleta? Hvala za odgovor

Spoštovani!

Delodajalec vam mora na podlagi 50. člena Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih omogočiti krajši delovni čas iz naslova starševstva (do dopolnjenega 3. leta otroka). To je vaša pravica in vam je ne morejo odreči.

V primeru, da vam ponujajo nižje delovno mesto in nižjo plačo, tega niste dolžna sprejeti in z zavrnitvijo ne smete trpeti nobenih posledic. Razlog bi lahko bil le v tem, da vaše delovno mesto nikakor ne omogoča skrajšanega delovnega časa ali pa, da vam odpovejo pogodbo o zaposlitvi, ki jo imate sedaj zaradi ustreznega poslovnega oziroma organizacijskega razloga in vam zato ponudijo neustrezno zaposlitev. Tudi v tem primeru niste dolžna sprejeti.

 

V primeru, da delodajalec krši vaše pravice predlagam, da se obrnete na odvetnika ali na inšpektorat za delo. Vsekakor pa jih najprej opozorite na svoje pravice in skušajte najti dogovor.

Lep pozdrav,
Tanja Šket
Atama d.o.o.

 

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij