Atama logotip
EN

Redna odpoved iz poslovnih razlogov in obdobje poskusnega dela

Spoštovani, zaposlila sem se v podjetju, ki je po enem mesecu zaprl obrat, na katerem sem zaposlena. Poskusno obdobje mi po pogodbi traja 6 mesecev. Po čakanju na papirje pa so mi povedali, da me ne morejo odpustiti iz poslovnih razlogov, ker imam poskusno obdobje. Druge sodelavce so odpustili, so bili že dlje na podjetju. Podjetje še naprej posluje, saj imajo več projektov. Rekli so, da mi dajo mesec dni časa, da si vmes najdem neko drugo delo in po mesecu dni sporazumno prekinemo pogodbo, če pa ne bi hotela podpisati, pa me bodo odpustili iz krivdnih razlogov. zanima me, če je torej res, da me ne morejo v času poskusnega dela odpustiti iz poslovnih razlogov, tako kot so druge? Na podjetju je več zaposlenih in podjetje bo poslovalo naprej. Najlepša hvala za odgovor. Lep pozdrav,

Spoštovani!

ZDR-1 v 5. odstavku 125. člena navaja:

"V času trajanja poskusnega dela delodajalec delavcu ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi, razen če so podani razlogi za izredno odpoved ali zaradi postopka za prenehanje delodajalca ali prisilne poravnave.""

V primeru, da si boste našli ustrezno drugo zaposlitev je sporazumna odpoved pogodbe smiselna. Če vam to ne bi uspelo, ne vidim razloga, zakaj bi vam podjetje odpovedalo pogodbo iz krivdnih ralogov. Namreč v dani situaciji niste storili nič narobe.

Morda pa vsa podjetje lahko prestavi kam drugam, glede na dejstvo, da še vedno poslujejo? V primeru, da vam bodo karkoli ponudili v podpis, se najprej posvetujte z odvetnikom.

Lep dan želim,
Tanja Šket, Atama d.o.o.

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij