Atama logotip
EN

Koriščenje dopusta

Pozdravljeni, v podjetju imamo dogovorjeno, da ko delamo vikend smo potem 2 dni prosti med tednom. Ali lahko zahtevamo kdaj bi želeli biti prosti, ker pač tiste dva dni med tednom rabimo prosta in kako je ce ti delodajalec tega noče odobriti? Plus to, kako je ce bi želel vzeti dva dni dopusta v enem mesecu pa ti jih delodajalec ne odobri. Lahko kaj naredim na tem? Hvala, lp

Spoštovani!

Pomembno je, da ima podjetje sprejeto politiko glede delovnega časa. Ponavadi način izrabe prostih dni določa kolektivna pogodba ali interni akt podjetja. Vsekakor mora biti določeno kdaj in kako se lahko koristijo prosti dnevi. Ker ne poznam podrobnosti, težko ocenim. Vsekakor verjetno ni možna povsem prosta izbira s strani zaposlenih, saj bi se kaj hitro lahko zgodilo, da bi želeli biti vsi odsotni na isti dan. Vsekakor pa morate dobiti dva dni prosto. Prav tako morate urnik dela vedeti vnaprej.

Glede dopusta Zakon o delovnih razmerjih določa, da lahko zaposleni izkoristi en dan v letu po svoji izbiri, o tem pa mora najmanj tri dni prej obvestiti delodajalca. Vse ostale dni lahko delodajalec razporeja dopust.

Torej delodajalec vam ni dolžan odobriti dopusta kot navajate v vprašanju.

Sama verjemem v dogovor med delodajalcem in zaposlenim, ki čim bolj omogoča upoštevanje želja zaposlenega, seveda ob predpostavki, da zaradi tega ne trpi delovni proces in delovne naloge.

Lep dan želim,
Tanja Šket

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij