Atama logotip
EN

Sorazmerni delež regresa

Pozdravljeni,
 
Zanima me,če delodajalcu plačujem po obrokih sorazmerni delež regresa ali me lahko toži? Namreč poslali so mi, kljub temu da nakazujem koliko sem zmožna, če jim v roku treh dneh ne nakažem preostali znesek, me bodo dali na pristojno sodišče. Pa drugo vprašanje, ali se sorazmerni delež regresa računa z davčnim zneskom ali tistim,ki sem ga prejela.
 
Vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.
 
Lp


Spoštovani!
 
Zakon določa, da delavcu pripada regres sorazmerno s časom, ko je bil zaposlen. Če je delavec prejel preveč izplačanega regresa, ga mora vrniti. Na kakšen način ga vrne, je stvar dogovora med delavcem in delodajalcem.
 
V primeru, da boste vrnili bruto znesek regresa, boste ob obračunu dohodnine prejeli nazaj tudi sorazmerni delež akontacije dohodnine, oziroma se vam bo le-ta upoštevala. V primeru, da vrnete neto znesek, mora delodajalec ustrezno poročati državi in zahtevati povračilo preveč vplačane akontacije dohodnine, ki je bila plačana v vašem imenu.
 
Predlagam, da delodajalca pokličete oziroma obiščete, se dogovorite o višini in vračanju regresa, nič pa ne škodi, če to tudi zapišete.
 

Lep pozdrav,
 
Tanja Šket

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij