Atama logotip
EN

6 urni Delovnik

Lep pozdrav,
 
zanimam me kako delodajalec lahko ureja 6 urni delovnik. Namreč žena dela na banki za 6 urni delovni čas. Sedaj so jo prekvalificirali da bo morala delati en teden popoldan in en teden dopoldan. Zanima me ali imaš sploh možnost pritožbe delodajalcu kajte ona je do sedaj pobirala otroke v vrtcu, ker moj delovnik tega ne dopušča. Sedaj ko bo popoldan imava veliko težavo ker jaz tudi ne pridem do vrtca do 5 ure.
 
Hvala
Dober dan.

Iz vašega vprašanja ni jasno, kako bodo ženo "prekvalificirali". Kaj je pravna podlaga in s kakšnim aktom naj bi bili to narejeno. V splošnem lahko pojasnimo le nekatere možnosti.

Zakon (ZDR-1) v 31. členu določa, da mora pogodba o zaposlitvi vsebovati tudi določilo o razporeditvi delovnega časa. Za presojo vašega problema je zato pomembno, kaj o tej razporeditvi določa pogodba. Če ona že predvideva možnost dela dopoldan in popoldan, so možnosti za pritoževanje skoraj nične. Če pa o tem ni v pogodbi nič določenega, bo moral delodajalec predložiti spremembo pogodbe. Spremembo pa delavec lahko odkloni, posebej še, če ima za to razlog (v vašem primeru obveznost do šoloobveznega otroka). Odklonitev podpisa spremembe pogodbe ni dovoljen razlog za morebitno odpoved.

Drugače pa bo, če je delodajalec spremenil akt o organizaciji dela. V tem primeru lahko iz poslovnega razloga odpove sedanjo pogodbo in hkrati ponudi novo, v njej pa spremenjeno razporeditev delovnega časa.

Predlagamo, da se delodajalcu pojasni družinske okoliščine (pisno). Načeloma jih on mora upoštevati, v primeru, da bo prišlo do spora, pa bo najbrž nujna pomoč odvetnika.

Lep pozdrav,
Tanja Šket

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij