Atama logotip
EN

Premestitev delovnega mesta

V pralnici sem zaposlena za nedoločen čas. Sedaj me hočejo premestiti na drugo delovno mesto sobarice. Med tem so dve za določen čas ali je kakšna možnost da ostanem v pralici. Imam želo da ostanem je kakšna možnost.

Prosim za odgovor. Hvala.

Lp

Dober dan.
 
Delodajalec vam za novo delovno mesto mora ponuditi novo pogodbo o zaposlitvi. V tem primeru mu lahko poveste, da se s premestitvijo ne strinjate in pogodbe ne boste podpisali.
 
Delodajalec se po vaši odklonitvi lahko odloči, da vam sedanjo pogodbo odpove. Najbrž bo navedel razlog: nujna reorganizacija. Razlog je zelo važen in mora biti resničen, ker ga v morebitnem  sporu sodišče preverja. Hkrati z odpovedjo bo delodajalec ponudil novo pogodbo za delo sobarice. Vi se na to ponudbo odločate o sprejemu ali zavrnitvi. Rok za odločanje je 15 dni. Če sprejmete ponudbo, potem pač greste na novo delovno mesto. Ponudbo lahko tudi odklonite. V primeru upravičene odklonitve vam pripada odpovedni rok in odpravnina in imate vse pravice na Zavodu RS za zaposlovanje. V primeru neupravičene odklonitve pa pravic ni. Kdaj se po zakonu šteje, da ste ponudbo odklonili neupravičeno? Kadar vam delodajalec ponudi tako novo delo (delovno mesto) za katero se zahteva ista vrsta in stopnja izobrazbe, kot se je zahtevala za odpovedano delovno mesto.
 
Če vse skupaj dobro premislimo, bi bila najboljša rešitev, da se z delodajalcem pogovorite in skupaj najdeta rešitev, ki je ugodna za oba.
 
Lep pozdrav,

Tanja Šket
Direktorica

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij