Atama logotip
EN

Delo na 2 delovnih mestih

V JS sem zaposlena na 2 delovnih mestih hkrati - na vsakem polovično. Delovno mesto za obseg mojega dela ne obstaja, večopravilnosti mi ne želijo priznati. Ali je to dovoljeno? Kako se potem obračunajo dopust, regres, prispevki, malica? Hvala
O večopravilnosti odloča delodajalec. Iz vašega vprašanja ni moč razbrati, ali delodajalec to vprašanje kakorkoli sistemsko ureja, in če ga s katerim aktom. Zato ne moremo komentirati, ali je ravnanje vašega delodajalca dovoljeno. Če menite, da ste zaradi nepriznanja večopravilnosti oškodovani, predlagamo, da se o primernosti začetka spora posvetujete z odvetnikom.

Kadar delavec dela na dveh različnih delovnih mestih pri istem delodajalcu, se dopust, regres, malica in drugi prejemki delavca obračunavajo skladno s splošnim aktom ali kolektivno pogodbo, ki zavezuje delodajalca. Prispevki so v % za vse delavce enaki, obračunajo pa se od vrednosti bruto plače, ki se sestavi iz obeh delovnih mest. V kolikor bi za katerega od vaših delovnih mest pripadali posebni dodatki za recimo dopust ali malico in podobno, se oni seveda morajo obračunati v vašo korist in ne v škodo.

Lep pozdrav,
Alojz Šket

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij