Atama logotip
EN

Skrajšan delovni čas po porodniški

25.02.2014 00:00:00
Pozdravljeni,
 
z 1.2.2014 sem zaključila celotni porodniški dopust, trenutno pa še koristim redni dopust( od 2013 ) do 11.3.2014, v tem času sem na podjetje poslala vlogo za skrajšan del čas, tudi vlogo na centru za soc delo sem oddala. Problem je nastal, ker delodajalec noče izdati novega aneksa o skrajšanem del času.Po telefonu mi je povedal, da bo izkoristil vse možnosti, da nebom mogla delat po skrajšanem del času. Po predlogu soc delavke sem vse skupaj predala Inšpektoratu za delo Maribor.Zanima me, ker še vedno nimam odgovora od Inšpektorata, kako bo 11.3.2014 , se odpravim delat ali čakam na odločbo?

Ravnotako me zanima ali imam pravico do odpovedi brez odpovednega roka, zaradi kršenja pravice do skrajšanega del časa in ali mi pripadajo pravice na zavodu za zaposlovanje, dokler nedobim nove zaposlitve.Imam pogodbo za nedoločen čas.
Hvala

Dober dan.

Kar zadeva vašo zahtevo za izdajo nove začasne pogodbe o zaposlitvi ali pa aneksa k sedanji, ste po moje naredili vse kar je treba. Inšpektor bi moral posredovati čim hitreje. Pokličite ga. Ne svetujem samovoljnega ravnanja z vaše strani. Dokler ne sterjate nove pogodbe, predlagam, da greste normalno na delo skladno z veljavno pogodbo.

Izredno odpoved delavca zaradi razlogov na strani delodajalca ureja zakon (ZDR-1) v 111. členu. Primera, ki ga vi pisujete, zakon ne predvideva. Torej, če boste odpovedali pogodbo, ker vam delodajalec ni ugodil krajšega delovnega časa, vas bo zavod za zaposlovanje najbrž zavrnil glede nadomestila. Problem je zapleten, zato vam predlagam, da si obvezno pomagate z odvetnikom.

Lep pozdrav.

Alojz Šket

www.atama.si 

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij