Atama logotip
EN

Odpoved v času bolniškega staleža

16.05.2014 00:00:00

Lepo pozdravljeni!

Partner je zaradi stresa in izčrpanosti moral v bolniški stalež. V podjetju ima vodilno funkcijo in fantastične poslovne rezultate, vendar pa se z lastniki podjetja zadnje čase ne razume najbolje. En dan po tem ko je pristal v bolniški (ponoči ne spi, hrane ne zauživa, splošno počutje je slabo...) je bil na naš naslov dostavljena (nek moški je prinesel ovojnico in od naše babi zahteval da jo podpiše) pošta v kateri naj bi bila odpoved delovnega razmerja (to je sklenjeno za nedoločen čas). Ker partner ne zapušča hiše, se je ta gospod z avtom parkiral na naše dvorišče in cele dneve čaka...

Kaj naj naredimo? Policija in motenje posesti? Ne jaz ne babi ne moreva normalno delati na vrtu in urejati okolice hiše. 

Hvala za vaš odgovor!

Polona


Dober dan.

Eno je dostava pošte, verjetno odpovedi, drugo pa problem odpovedi same. Dostavljalec na dvorišču nima kaj iskati na način, da se tam utabori. Lahko je izven posesti, na javni površini. To mu povejte, ali pokličite policijo. Če ima partner odvetnika, usmerite dostavljalca nanj.

Drugo je odpoved. Enkrat jo bo treba prevzeti. Če so razlogi zanjo zakoniti, potem bo tudi obveljala, če niso, ima partner možnost zahtevati varstvo zakonitosti na delovnem sodišču. In še tole, odpoved v času bolniške je dovoljena. Če bo partner ob koncu odpovednega roka še vedno na bolniški, bo sicer odpoved kot taka takrat pomenila konec pogodbe, ne pa tudi konca delovnega razmerja. Delovno razmerje bo poteklo šele s koncem bolniške, najkasneje pa 6 mesecev po izteku odpovednega roka.

Lep pozdrav,

Alojz Šket

www.atama.si

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij