Atama logotip
EN

Porodniška in odpoved zaposlitve

05.07.2014 00:00:00

Spoštovani,

 Zaposlena sem v šolstvu za nedoločen čas. Od februarja sem na porodniški. Že sedaj sem dobila ustni namig, da bom po izteku porodniške ostala brez zaposlitve zaradi zmanjšanja ur. Na kaj moram biti pozorna (odpovedni rok, ....)?

 Hvala za nasvete, saj ne vem, na koga naj se obrnem,saj tega nisem pričakovala.

 Lepo pozdravljeni. 


Dober dan.

Problem, ki ga zastavljate je v resnici obsežen. Vedno sem v dilemi, kaj vse povedati. Včasih je veljalo, da je delodajalec ob takih dogodkih delavcu zagotovil vse potrebne informacije in seveda ustrezno zaščito. Danes je delodajalec vse bolj pogosto le "druga stranka". Zato je treba izrabiti poskati druge načine za varovanje pravic. Zanesljivo je najboljša možnost dober odvetnik. Praviloma lahko veliko pomaga delovni inšpektor, a le ob konkternem dejanju. Določeno svetovalno pomoč daje tudi Zavod RS za zaposlovanje. Veliko informacij je na internetu, pomagajo lahko razni forumi, svetovalci, agencije...

Kot sem dejal, najbolje je imeti odvetnika. Poleg svojega znanja, ima edino on možnost, da delavca zastopa v sporih z delodajalcem. 

Naša rubrika ni namenjena svetovanju, pač pa ima namen pogovora z ljudmi, ki jih tarejo problemi zapposlovanja. Iz teh pogovorov si lahko naši obiskovalci pogosto oblikujejo menja in napotke za odločanje, lahko pa tudi izluščijo informacije, kaj narediti, da bodo probleme lažje reševali.

Ta daljši uvod sem zapisal zato, ker najbrž v nadaljevanju ne bo mogoče obravnavati vsega, kar ste si vi predstavljali. Zato poglejte še druga vprašanja, ki jih najdete v arhivu naše rubrike.

Da vam je delodajalec v času starševskega dopusta nakazoval odpoved pogodbe je zakonsko sporno. Delodajalec v tem času in še en mesec po prihodu na delu ne sme narediti nobenega dejanja, ki bi pomenilo odpovedovanje pogodbe o zaposlitvi. Pazite na razne ponudbe sporazumov, ali na pozive da karkoli podpisujete. Sporazum sprejmite, če boste prepričani, da vam gre res v prid, sicer pa podpisujte izključno le potrdila o prejemu sklepa, obvestila ali podobnih dokumentov. Nobenega podpisa o strinjanju, razumevanju in podobno.

Če boste odpoved prejeli, vam pripada odpovedni rok (v tem času lahko izrabite tudi ves neizrabljen  dopust iz leta 2014 in 2015, ob koncu starševskega dopusta delodajalcu pisno predlagajte roke za izrabo vašega dopusta, imejte iniciativo). Pravila odpovednega roka se določajo po pogodbi o zaposlitvi, ali po kolektivni pogodbi, ali vsaj minimalni rok iz zakona. Pripada vam tudi odpravnina. V primeru, da boste brez pogodbe o zaposlitvi po zakonitih postopkih, vam bodo pripadale tudi posebne pravice na Zavodu RS za zaposlovanje, pravica do denarnega nadomestila in v tem obdobju vključenost v socialno zavarovanje.  Z zavodom se povežite takoj, ko prejmete obvstilo ali odpoved pogodbe.

In ne nazadnje, ko se vam bo zazdelo, da pri sedanjem delodajalci res nimate več prihodnosti, takoj pričnite aktivnosti za iskanje nove zaposlitve. Uporabite vse možnosti in predvsem vse informacijeske vire.

Lep pozdrav,

Alojz Šket

www.atama.si

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij