Atama logotip
EN

Porodniška in odločba za dopust

07.07.2014 00:00:00

Pozdravljeni,

Za leto 2013 in 2014 še nisem prejela odločbe za dopust. Ali mi jo mora delodajalec dati, kljub temu, da sem na porodniški? Kja naj naredim, če mi jo ne izda?

Zanima me tudi: za vsakega živorojenega otroka nam pripada 1 dodatni dan dopusta. Ali je z zakonom določeno do kdaj oz. do katerega meseca v letu moraš delodajalcu predložiti rojstni list, da ti 1 dan dopusta prizna za otroka?

Npr: rodila sem novembra 2013 in do kdaj bi morala delodajalcu poslati rojstni list, da mi ta 1 dan dopusta prizna na odločbi za dopust 2014. Velja za to kakšen zakon v trgovinski branži?

Ali me lahko po porodniški premesti iz komerciale-komercialni referent v trgovino za prodajalko. Se pravi iz enoizmenskega dela na dvoizmensko delo? In zniža plačo?

 

Najlepša hvala za Vašo pomoč in lep pozdrav 


Dober dan.

Odločba vam seveda pripada, po zakonu je obvezni dokument. Dejstvo, da ste na starševskem dopustu ne igra nobene vloge. Delodajalca na to spomnite s pisnim opozoriliom, če vam dokumentov ne izda lahko zahtevate posredovanje delovne inšpekcije.

Rojsni list je pametno delodajalcu predložiti takoj ob rojstvu.

"Premestitev", ki jo omenjate je možna po zakonitem postopku, predpogoj pa je, da se za novo delo zahteva enaka stopnja in vrsta izobrazbe kot za sedanje delo.

Delo je lahko v 2 izmenah, plača pa nižja.

Lep pozdrav.

Alojz šket

www.atama.si 

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij