Atama logotip
EN

Delo v hladilnici

07.02.2005 01:00:00
Delam v živilski industriji kot delavec v hladilnici pri temperaturi -20°C. To delo že opravljam dobre štiri leta. Zanima me koliko časa lahko po zakonu delam pod takimi delovnimi pogoji? Kaj naj storim, saj upravljanje tega dela že vpliva na moje zdravje?
Spoštovani.Zakon nalaga delodajalcu, da zagotavlja pogoje za varnost in zdravje delavcev. V ta namen mora sprejemati ukrepe. Vsebino sprejemanja in izvajanja ukrepov nadzira delovna inšpekcija. Delodajalec mora sam določiti koliko časa lahko delavec opravlja delo pod težjimi pogoji.Predlog za ukrepanje v vašem primeru lahko poda tudi zdravstveni strokovnjak.Imate pa tudi možnost, da pričnete postopke za spremembo delovnega mesta pri delodajalcu, ali pričnete iskati delo pri novem delodajalcu.Lepo vas pozdravljam, Alojz šket

Kadrovska solaKadrovska šola

Najdite odgovore na vprašanja iz kadrovskega področja

Več informacij